giovedì 7 aprile 2016

Cum se obţine adeverinţa electorală pentru a putea candida la alegerile din Italia?

Autoritatea Electorala Permanentă (AEP) din România eliberează, pe baza unei solicitări scrise, adeverinţe cetăţenilor români interesaţi să-şi depună candidatura la alegerile pentru desemnarea autorităţilor administraţiei publice locale din alte state membre ale Uniunii Europene, se arată într-un comunicat AEP.

Acestea se eliberează în urma realizării de către AEP a verificării drepturilor electorale ale solicitanţilor.

Pentru ca aceste verificări să se poate efectua, solicitările trebuie să conţină datele personale ale persoanelor interesate precum: CNP; tip, serie, nr., act de identitate, respectiv locul, data naşterii şi domiciliul din România, dacă este cazul.
Persoana de contact din cadrul AEP responsabilă cu eliberarea acestor adeverinţe este dl. Florin Ciornei, email: comunicare@roaep.ro.
Persoanele interesate pot trimite solicitările de eliberare a adeverinţelor şi prin email la adresa office@roaep.ro. În cazul acesta la cererea respectivă se va anexa o copie după un act de identitate românesc – carte de identitate sau paşaport.
AEP poate transmite solicitanţilor adeverinţele utilizând două opţiuni în funcţie de dorinţa acestora:
  • în format electronic, prin e-mail;
  • prin ridicarea în original de la sediul AEP de către o persoană indicată în prealabil de către solicitant, fără a fi nevoie de o împuternicire in acest sens.

Nessun commento:

Posta un commento